♕Sweet Purple.
The moment :*
5/29/14 @ 2:14 AM | 0 Sweety [s]

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh :)

Mornite readers & bloggers. 1:25AM. 290514.

Ceqq tak reti tidoq lagi. Tengah dengaq lagu Gadis Jolobu nie. Ahakssss.
Kojolobak kojolobu tuai padi lalalalala.
Apa nak jadi kan kan kan? Anak dara lena lambat >,<
Alaaaaaaaaaaaaaaa, lek arr cuti sekolah maw dok relaks satt.
Aaaaa mcm org dok kata tuhh, haaaaa apa ntahhh RELAKS LAHH KITKAT KAN ADA :3
Boleh tera tuh? Hahahahahaha.

K dah stop. Aku taktau napa aku pilih tajuk nie. Tapi, title kali ni panjang laa jugakk.
Nak teghobek cita kelmarin petang hari Rabu em em hidup mangg kena #terobek selalu kan xD
Alaaaa, biaqlah aku nak share kt blog bukannya salah. Taksuka takpayah baca. Senang cita :)

Ok semalam tengah texting tengok tv apa semua then ada nampak 2 org budak perempuan naik basikal dari sklh pasti kt umah tok. Bila amati dekat-ii rupanyaaaa ... FARAHANA! Ya Allah ... rasa nak menangis pun ada time tuu. Alhamdulillah, panjang umoq dia sbb aku baru jaa teringat kat dia yg dia sihat or tak :') Then bila tetiba dia muncul aku rasa mcm nk pengsan, hehe. A'ah lupa lakkk. Ada sorg mmbe perempuan yg kayuh basikal dgn dia tapi aku mmg tak kenal sapa. Al-maklumlah Farahana kan baru pindah sheikh shahabudin this year so mana nak kenai dgn kawan-ii baru dia.Yang sorg aku kenai, dulu pernah mai umah tok masa BBQ. Hehehe, nama dia Isma :) Cun gilarahhhh. Dia sporting, suka sgt sbb kami bertiga masa tu cpt ngam alaaaaa apa org kata masuk ayaq haaa 1 kepalaaaa xD
Tapi, serius aku ushaa dkt-ii rupanya org lain. Maybe teman 1 dorm dia kaa paa kaa. Tkpaa, aku x kesah asalkan dia ok dgn aku sudah :)

Tuptup masa nak salin baju n nak kuaq umah tok, mmbe Farahana tegur aku then senyum-ii alamakkk aiii budak peramah mcm aku nie. Hahahaha. That time masa tggu Apit tukaq tmpt kayuh tuhh dgn spanar yg takleh muat saiz apa ntah, aku pun curi-ii pandang mmbe Farahana and nampak muka baik, comel :3
Habis dah basikal kena repair sat dgn Apit, kami 3 org apa laaaagi kayuh ah pii sampai Sungai Rusa then patah balik ._.
Peeeeenat tuu jangan kata paa rahhh. Semput kott. Lenguh kaki kami. Al-maklumlah, depa dua duduk asrama so kekok sikit & tambah-ii aku yg dah lama x pegang basikal sampai handle basikal kat rmh sendiri pun berkarat xD apa punyaaa style lahh.

Habis ronda sat pusing kampung dgn basikal, Farahana ajak lepak rumah dia. So, aku mintak la maksu hantaq naik moto sbb malas nk bwk t tinggal depa dua kesian pulak. Sampai rmh Farahana, suddenly check moto pak dia em em tayar pecah. Alamak aii, spoil! Baru ja nak meronda pusing pii sampai Sungai Pinang. And aku dah agak, mesti tak jadi nk pii miaa kalau cemni jadi. So then kami tiga bincang sampai gaduh-ii sikit laaa sbb sat panggil dettu mntk tlg sat panggil denni mntk tlg. Susahh kot --'' Bikin malu jaa.
Em sudahnya aku masuk rmh main & sembang dgn kak Farahana sambil tggu Midah solat Asar.
Hahh! Back to Midah. Dia laa mmbe Farahana yg tadi tuu. Dia budak katil bwh jaa. Elok ah depa. Memang kami satu kepalaaaaaa. heeeeeeee :D

K then aku kata nak balik apa semua, Farahana kata jap nak amik moto besaq bapak dia. Wahhh, kagum gakk ah dia sggup nk try bwk. Hahahaha. Aku kata nak kayuh basikal then Farahana bwk Midah naik moto besaq warna merah tuu. Bila otw pii umah tok, ada gak ah org ushaa. So what? Biaqlahhh.
Sampai umah tok, Shafira adaa tadi then ajak dia sekali bwk aku. K then kami 4 org terus gerak pii sungai apa semuaa sekaligus ronda lahhh :3
The moment lalu dpn Tahfiz yg tklehh blahh. Apa? Ingat depa x tgk perempuan ka? Mustahil. Even ada yg warak, tp akan ada jgk yg nipis iman sikit. Hahaha. Pantang ada jaa perempuan lalu naik moto, aku perasan ah depa tengok gak. Sbb aku dh biasa lalu jln tuu. Nama pun jalan shortcut. Nak lalu jalan raya mmg tak ah. Polis sg pinang pun t ada kena saman buta jaa. Em em bila lalu tuu haaaa segan gakk ah. Kalau pakai jubah tuu okay sikit, ni kami pun pakai alaa kadar jaa. Biasa arr, seluaq trek & baju panjang. Perghhh, tetiba plakk rasa segan apa citaaa? -.- Sampai sungai pinang, lepak ah bout 15minutes then jumpa budak seri & pfs dk basuh moto kt bwh. Mula-ii mang terkejut tp biaqlahh. Bukannya kenal pun. Tgk baju tshirt sklh depa jaa sbb tuu cam. Hahahaha.

Bila nak balik yg tak tahan, start jaa moto terus ada dak-ii laki yg bwk 3buah moto dk mai kot blkg ushaa padat. Mula-ii ketaq bila depa mai dekat, lastly pecut ahh apa tggu lagi xD
Tak tahan kt Farahana & Midah laa, kena hati-ii bwk moto besaq takut jatuh terebah malu 7keturunan nanti. Hehehe. Again, lalu dpn Tahfiz pun still the same. Geram bakhangg. Masa moto Shafira lalu depan, depa panggil and buat bunyi tikus apa semua tuu. Bila dah lalu depan lagi pun sama -.- Hat nie lagi ahh, bunyi "peeeewit" punya kuat rasa mcm dk sblh 1 inci jaaa. Fuhh, nk gugur jantung aku. Nasib baik Fira x masuk dlm sawah kt situ. Dia punya terkejut lagi lawak sampai terkeluaq perkataan lain. Hahahaha. Penangan budak tahfiz tuuu. K abaikan. Biaq depa bahagia dgn hidup depa sudah :)

Balik jaa matang pasiaq, ingat nk lepak dpn umah laa. Tapi, Farahana & Midah nmpk cm nk ronda jaa. Aku pun decide amik moto lain & bwk depa pecut pii Bandaq Baru. Nak lintas jalan cukup susah. Kesiannn T_T
Em then bwk sampai kot ataihhh, pusing seround apa duluuu. Pastu suddenly Farahana ajak pii main tmn mainan yg ada dkt situ pulakk. So, kami pii laa lepak sambil sembang-ii sampai laa mmbe Midah, Muhd call. Hehehe. Tuptaptuptap dah pukul 7petang. Kami pun decide balik rmh tok aku teruslahh.

Em ni yg malas nak cita. Aku pelik bila moto yg perempuan bwk lalu dpn lelaki, mesti mulut depa akan bunyi tikus laa badak laa kucing laa adoyy -.- Mulut tkleh kunci sat seminit dua kaaa -.- Heran aku -.-
Dahtuuu, siap ushaa lama-ii lagi. Hmm,  aku apa lagi pederaihh minyak bwk depan dulu. Ala-ii kapten bwk kapal xD mwahahaha. Biaqrahh depa nk kacau kami. Dah x larat nk layan perangai cmtu. Cuma, kesian kt Midah ah. Baru first time rasa kena kacau ngn dak-ii moto. Hehehe. Watlekk watpishh Midah ;)

Ok then sampai umah tok, depa pun nak balik rmh Farahana laa. Midah stay sampai Jumaat nie maybe sbb Farahana pun ajak dia teman. Heeeee, rindu depa :') K hope esok dpt jumpa lagi nahh. InshaaAllah.

I think thats all yahhhhh. Penat menaip nie. Time to sleep. Assalamualaikum. Tidur nyenyak yooo :)


Older Post | Newer Post
Pwincess :)

Assalamualaikum. Hye :) Thanks for visiting my blog. No rude words here. Please, mind your own bussiness k. Em, respect me and I'll respect you back. Terima kasih sudi baca blog saya :)



Choose it :)

Diary AboutMe Stuffs Linkies

Positive shout :)


Shoutbox


Love them!

Template by : Mieyra | Biela
Full Edited : fyfaa/eyhaa
Image From : we❤it

Best View at GOOGLE CHROME!